Clinic Basic Ovulaatiotesti X5 kpl

Snabbt ägglossningstest. CLINIC BASIC Ägglossningstest hjälpar dig att finna den rätta tidspunkten i kvinnans menstruationscykel för möjligheten att samlag kan leda till graviditet. Vid ägglossningen släpps ett ägg från äggstockarna. Därefter leds ägget in i äggledaren, där det är redo att bli befruktat.

Marknadsförare:
Unigroup ApS
Beställningsvara (leveranstid 2-5 dagar)
16,21 €

För att du ska kunna bli gravid, måste ägget befruktas av sädesvätska inom 24 timmar efter ägglossningen. Precis före ägglossningen produceras stora mängder luteiniserande hormon (LH) i kroppen. Det är detta hormon som utlöser att äggstockarna släpper ett mognat ägg. Denna process kallas “LH-stegring” och inträffar vanligtvis i mitten av menstruationscykeln. Det är under denna fertila period som möjligheten att bli gravid är som störst. Det är viktigt att vara medveten om att LH-stegring och ägglossning inte nödvändigtvis inträffar i varje menstruationscykel. CLINIC BASIC Ägglossningstest är ett snabbt, immunokromatografiskt test i ett steg som används för kvalitativt påvisande av LHstegring i urinen, vilket är ett tecken på att ägglossningen sannolikt kommer att inträffa inom 24–36 timmar.

Analysen utförs genom att man doppar teststickan i urin och sedan avläser resultatet på de färgade strecken.

I testet används en kombination av antikroppar, bland andra en monoklonal LH-antikropp för selektivt påvisande av en förhöjd LH-nivå. 

Test är för in-vitro diagnostisk användning

Test  kan upptäcka LH i urin vid en koncentration av 40mlU LH / ml eller högre

Test skall inte användas, om förpackningen är skadad.

Efter öppning av förpackningen bör testet utföras omedelbart.

För utvärtes bruk.

Det finns en möjlighet, att testet ger ett falskt positivt eller falskt negativt resultat. Ogiltiga resultat beror troligtvis på att för litet urin är absorberats, eller på att man inte har följt  bruksanvisningen.

Ovulaatiossa munasolu irtoaa munasarjoista ja kulkeutuu munanjohtimeen, jossa munasolu voi hedelmöittyä. Hedelmöittyminen edellyttää kuitenkin sitä, että munasolu ja siittiö yhtyvät 24 tunnin kuluessa munasolun irtoamisesta. Juuri ennen munasolun irtoamista elimistö erittää suuria määriä luteinisoivaa hormonia (LH), joka saa aikaan sen, että kypsä munasolu irtoaa munasarjoista. LH-pitoisuus on siis korkeimmillaan kuukautiskierron puolivälissä, jolloin naisella on hedelmällisin vaihe ja suurin todennäköisyys tulla raskaaksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että LH-arvot eivät aina nouse eikä munasolu välttämättä irtoa jokaisen kuukautiskierron aikana.