Mepiform 5x7,5 cm epästeriili 2 kpl

Förbandet som förhindrar och tonar ner ärr.

Paketstorlek:
2 kpl
Marknadsförare:
Mölnlycke Health Care Oy
Finns i lager
17,00 €

Självhäftande förband för ärrbehanling, belagt med mjuk silikon. Mepiform är en tunn ochg fäljsam film bestående av ett laminat (polyurethan och nonwoven) täckt av mjukt silikongel.

Mepiform kan användas för behandling av både nya och gamla hypertoniska ärr och keloider. Den kan också användas för att förebygga hypertrogiska ärr och keloider på läkta sår.

Mepiform är vattensäker och kan därför sitta kvar vid dusch och bad.

Applicer

  1. Rengör såret, Tork av den omkringligganden huden noggrant. Ta bort skyddsfilmen.
  2. Klipp till lagon storlek, filmen gå ca 1 cm utanför såret. Om mepiform används tillsammans med salva/kräm se till att filmen täcker det insmorda området och fäster på torr hud.
  3. Avlägsna skyddsfilmen och fäst Mepiform över ärret eller det läkta såret. Undvik sträckning av filmen speciellt över leder.

Det är optimalt att ha Mepiform på i 24 timmar per dygn men inspektion och tvätt av huden rekommenderas dagligen. Mepiform bör under normala omständigheter bytas var 3-7 dag eller när vidhäftningsförmågan inte längre är tillräckligt.

Skulle maceration eller klåda uppkomma, låt huden vila från behandling tills symtomen försvinner, fortsätt sedan behandlingen genom att gradvis öka bärtiden. Fortsätter symtomen, avbryt och kontakta behandlande läkare.